Viljen til at ville

Du præsenteres for en fortælling, der uden filter fører dig med ind i de tanker, bekymringer, udfordringer og de mange op- og nedture, man som kronisk smerteramt gennemlever – på det fysiske såvel som det psykiske plan. Ved gennemlæsning kan du, der er smerteramt dels finde en lang række identifikationer, dels får du en lang række ideer og hints til, hvordan at håndtere bedst muligt. Og fordi det er en fortælling, er der ingen belæringer eller løftede pegefingre.

Bogen (100 sider) gengiver den mailkorrespondence, som kom til at udgøre et vigtigt fundament for Hannes samarbejde med Mette som behandler. Læs nedenfor mere om bogen, eller køb bogen fysisk eller som e-bog her: http://www.mettekold.dk/butik/viljen-til-at-ville 

Hanne på vandreferie på Mallorca.

Hanne siger: Efter 8 underlivsoperationer på 9 år var smerterne blevet kroniske. De var der hele tiden, – omklamrende, begrænsende, trættende, lå som en tung dyne over mig uanset hvad jeg gjorde, og uanset hvor jeg var. Det var ikke til at holde ud! Jeg var fast besluttet på, at smerterne ikke måtte overtage mit liv. Men ét er at kunne sige den sætning, noget andet at få fulgt sætningen op med handling. Hvem kunne hjælpe, hvad ville hjælpe og hvor kunne jeg finde hjælpen?…

Og hvorfor så blotlægge sit inderste indre, når man i virkeligheden føler sig skrøbelig? Først og fremmest fordi det at leve med kroniske smerter ikke må være et tabu! Dernæst fordi jeg trods al min søllehed undervejs, inderligt ønsker at give andre smerteramte et håb, – trods håbløsheden. Ønsker at være med til at normalisere det ukendte, det triste og mindske den følelse af social isolation, man som smerteramt let plages af.

Bogen er nok en fortælling om smerter, men den er også en dejlig beretning om vejen frem til det fantastiske liv, jeg i dag igen er blevet en del af – mange erfaringer rigere. – Må bogen være en kilde til inspiration for de mange, mange tusinde mennesker, der dagligt lever et liv med smerter!

Se her hvad en mand, der er pårørende til endometrioseramt kvinde siger om bogen:

Viljen til at ville handler om en lidelse, jeg dårligt kan udtale navnet på – endometriose. Nej... det passer ikke, den handler faktisk om meget mere end det...

Den handler om det at være ramt af en sygdom, som de færrest kender. Den handler om at fejle noget, som ingen kan se. Den handler om omverdenens vanskeligheder med at møde den ramte på en støttende og konstruktiv måde. Den handler om den ensomme kamp mod smertehelvedet. Men den handler først og fremmest om, at det KAN lade sig gøre!

Den er en åben og hudløst ærlig fortælling om en del af livet, som kun få kender til, og som endnu færre af os ved, hvordan vi skal møde. Den er et indblik i op- og nedture, frustration og glæde.

Bogen er letlæst, forklarende og direkte. Den kan læses af alle - eller rettere bør læses af alle, fordi den har nogle vigtige budskaber til os.

Ja,,, Viljen til at ville tager udgangspunkt i endometriose og i kamp mod kronisk smerte, men den er så meget mere end det. Lad den være en påmindelse til os alle om, at livet er fantastisk. Og lad den være en påmindelse til os om, at når livet så alligevel slår knuder og gør ondt, så er det værd at kæmpe for, og det KAN lade sig gøre – bare man har Viljen.

Tak for en både god og vigtig bog. Tak Hanne Vedsted-Hansen for at du med dette store stykke arbejde har gjort det en lille smule lettere for mange mennesker at finde troen og viljen, når der virkelig er behov for det.

James Hillerström