1. Lyt med åbent sind

Velkommen til denne første mail om ’Hvad vil det egentlig sige at lytte til sin krop?’ Vi håber, at I vil modtage de ugentlige mails med åbent sind og varmt hjerte.

Åbent sind og varmt hjerte er ikke kun noget, vi håber, du vil omgærde os og vores kursus med. Det er en attitude, som vi mener, er altafgørende, når du relaterer til dig selv. 

Rigtig mange mennesker halser endeløst efter de nyeste metoder indenfor kost, motion, mental sundhed etc. - uden for alvor at have fået skabt et grundlæggende - cut the crap - kendskab til egen krop og sind. Det er vores bidrag at etablere en grundlæggende forståelse af, hvordan du og din krop indbyrdes fungerer.

Dette DU er vigtigt. ’Du og din krop’ skriver vi, som en bevidst provokation. Sproget indeholder splittelsen i form af  ’mig’ og ’min krop’ som om de er to forskellige størrelser. ’Mig’ og ’min alder’. Virkeligheden versus drømmene. Der er en splittelse på færde. En kamp. Og vi bliver inviteret til kamp som aldrig før.

Visioner/ idealer og virkeligheden

Den splittelse mellem visioner/idealer/drømme og virkeligheden – og splittelsen mellem krop og sind - kan blive så allestedsnærværende, så vi knapt aner og kan forestille os, at livet kunne være uden splittelsen mellem kroppen og forskellige sinds-stemmer.

Mailkurset vil give forskellige input til at forholde sig mere nænsomt til virkeligheden – til kropsindet og livet i sin helhed. Så vi en dag ser på virkelighedskrusedullerne og tænker: Det er jo så MIT dejlige liv.

En øvelse 

Vi inviterer dig i den kommende uge til, i små pauser, at lave denne 5 minutters kropsscanning. Hvordan har kroppen det lige nu? Er åndedrættet frit? Slapper musklerne af? Er du øm eller har du ondt nogen steder? 

Du kan støtte scanningen ved at tage denne i ørerne: 5 minutters kropsscanning ved Mette Kold

Har du god tid, kan du også vælge denne længere model: 25 minutters kropsscanning og afspænding ved Mette Kold

Når du herefter begiver dig ud i hverdagen, kan du holde scanneren lidt tændt og holde et lille åbent øje med, hvordan kroppen har det i gennem dagens gøremål og tanker.

Rejsen er begyndt. Vi glæder os til at følges med dig.

Læs næste: 2. At lytte uden forventning