You are here

Introduktion og overblik

Her på platformen tages udgangspunkt i en kombination af både vestlig psykologi og østens meditative traditioner. Der gives en udogmatisk indføring i meditationens verden. Der er lagt vægt på at give enkle, praktiske værktøjer og oversigter, så du som bruger af platformen reelt får input til din meditative praksis.

De tre indgange Just do it, Viden om og Spørgsmål & Svar åbner ind til en verden med mange deloverskrifter; ja der er faktisk over 1000 skrevne sider om mindfulness og meditation her på platformen, lydfiler med guidede øvelser samt nogle videoer. Læs for overblikkets skyld herunder lidt om strukturen - og gå så ellers bare på opdagelse!

Platformen deler strukturelt Just do it op i fire punkter:

Under overskrifterne Kom igang med mindfulness og En regelmæssig praksis, er der skrevet to arbejdsbøger på henholdsvis 28 sider og 84 sider + at de to arbejdsbøger er samlet i én hel bog på 120 sider - Kom igang med mindfulness og meditation og få en regelmæssig praksis, hvor der også er skrevet et kapitel til om angst, depression og stress. Arbejdsbøgerne, der kan tilgås digitalt eller fås i fysisk format fra www.mettekold.dk/butik, kan bruges til selvstudie, og/eller de kan bruges som studiemanualer på kurser. 

Det er sådan, at arbejdsbogen ’En regelmæssig praksis’ er bygget op omkring de 20 guidede øvelser og meditationer (den tredje overskrift), og du kan således lytte til øvelserne her på platformen – eller købe dem til download / lytte via spotify ved at trykke navnet 'Mette Kold' ind - så kommer de op. Men du kan også blot vælge bare at zappe lidt rundt og lytte. Eller udvælge dig én favorit-metode, som du fordyber dig i over en periode.

Flere guidninger & Links til andre stemmer (den fjerde overskrift) er kommet til, fordi det er selvfølgelig ikke sådan, at Mette Kolds stemme passer til alle. Mulighederne for at lade sig guide er utallige og mangeartede: Find dig dine præferencer, hvad angår om du vil guides af mænd eller kvinder, dybe eller høje stemmer, have mange eller få pauser, praktisere korte eller lange øvelser, med eller uden musik - osv. Hver gang vi støder på noget, vi kan lide, lægges et link ind. Derudover lægges tekster ind til inspiration for såvel brugere som andre meditationslærere.

 

I og med, at Mette holder mange kurser for studerende og andre faggrupper, der arbejder professionelt med at bruge mindfulness og meditation, er der især til disses brug lavet denne indgang på platformen, der hedder Viden om… Den er opdelt i 3:

Plakater & slideshows: Ud fra bogen Meditation har vi lavet i alt 23 plakater, der rummer essensen af alle bogens kapitler. 8 oversigtsplakater, 11 til praktisk eftertænksomhed (dvs. enkle plakater der inspirerer til mindfulness i hverdagen) samt 4 plakater, der dækker det energimæssige aspekt (chakraer). Til uddybning og yderligere overblik, er der sammen med 9 af plakaterne også udarbejdet et slideshow. 

Hvordan hjælper mindfulness i forhold til...? Der gennemgås under dette tema en række videnskabelige fund, hvad angår forskellige specifikke lidelser - angst, depression, smerter, stress mm. -, samt hvad angår en række psykologiske karakteristika - graden af nærvær, psykologisk fleksibilitet mm.

De faglige skrifter, der præsenteres, spænder lige fra grundlæggende biologisk viden, randomiserede kvantitativt baserede studier og forskningsprojekt-dokumenterede fysiske og psykiske effekter til kvalitative studier og filosofiske refleksioner.

En kategori af skrifter, der ikke forefindes her, er erfaringsbaserede oplevelser og personlige refleksioner; de har fået deres helt eget rum, henholdsvis under ’Spørgsmål og svar’ samt under ’Fortællinger fra det virkelige liv’.

Til de fagligt fordybende interesserede er der også Mest for professionelle. Der er foreløbig syv overskrifter, der hver især går dybere ind i ét fokus: Den mindful terapeut. ACT. DBT. MBSR. MBCT. Litteratur. Musik.

 

Mange mediterendes spørgsmål og refleksioner, Mette Kolds refleksioner og svar til disse, samt hendes henvisninger til andre læreres skrifter, er blevet til temaet om Spørgsmål og Svar. Det er her, der nørdes med at forstå og perspektivere omkring oplevelser med meditation, der enten bare undrer, eller har været livstransformerende. Der gives ikke nemme svar – men ofte nuanceringer og refleksioner, der især vil vække genklang hos især erfarne mediterende.

 

Dette er, hvad der foreløbig (2017) ligger på platformen om meditation. Det vil vokse henover tid. Men der produceres kun nyt, når der er konkret behov for det i forhold til konkrete kurser, uddannelser og klienter. På den måde vokser platformen kun organisk henover de næste mange år.

 

Husk at hvis du vil købe nogle af materialerne om mindfulness og meditation, så besøg www.mettekold.dk/butik

 

Gå til oversigtssiden for Mindfulness & Meditation