You are here

Introduktion og overblik

Dette tema, du har begivet dig ind på, er vel det, man på jævnt jysk kan kalde en blandet landhandel. På københavnsk kunne det kaldes et overflødighedshorn.
For nu en kort guide ind i emnerne - men en stor opfordring til at gå på opdagelse på egen hånd i de vidt forskellige temaer og artikler.

Tid til nærvær onlinebøgerne: Er en indgang til et helt sideunivers, med 6 små internetbøger hver indeholdende 28 historier. Bøgernes temaer er: 1) Mål og visioner, 2) Kreativitet og leg, 3) Barnelighed, 4) Godt og ondt, 5) Sammen og adskilt, 6) Gensvar.

 

Østlig visdom omsat til vestlig levevis:

Ayurveda: Test dig selv for, hvilken type du er, og hvilke eventuelle balancer, du har. Læs derefter baggrund om ayurveda og konkrete forslag til handling. Den ayurvediske levevis kan således blive omsat fra viden til levet liv. Under hvert tema er der en plakat, 10 i alt, der kan printes til eget brug.
Kan også købes som fysisk arbejdsbog (64 sider) eller i e-format: http://www.mettekold.dk/butik/ayurveda-et-overblik

Soulfood, brainfood og ayurvediske madopskrifter: Om brødbagning - både opskrift og visning på Youtube om hvordan og hvilke meltyper, der kan anvendes, samt supper, salater mm. Det beskrives under hver opskrift, hvad der balancerer hvilke doshaer..

Langsommere fysisk forfald og visdomsbaseret psykologisk aldring: Baseret på Deepak Chopras grundige studier, gives en let tilgængelig og konkret beskrivelse af, hvad og hvordan aldring på alle niveauer holdes i ave.
Kan også købes som 32 siders fysisk arbejdsbog eller i e-format: http://www.mettekold.dk/butik/langsommere-fysisk-forfald-og-visdomsbaseret-psykologisk-aldring

Tarmskylning: En yogapraksis, der giver fuldkommen sundhed i mave- og tarmsystemet. Der er på platformen en faktuel beskrivelse af proceduren, samt efterfølgende en oplevelse af en tarmskylningsproces.

 

Artikler:

Lys og skygge: En unplugged real life dialog mellem fotograf Finn Byrum og Mette Kold, fordelt i 13 afsnit, rigt illustreret af Finn’s særegne billeder.
Kan også købes som pamflet (48 sider), fysisk eller i e-format, http://www.mettekold.dk/butik/lys-skygge

Verden i et sandkorn: Alt vi gør, er et hologram af, hvem vi er – og hvilke styrker, svagheder, balancer og ubalancer vi måtte have i vort liv…

Haward Business School’s ed for kommende ledere: Beskrivelse af og refleksioner over en ed der – hvis udlevet i praksis – vil gøre verden til et bedre sted at være.

The tale of the walking panda: En novelle af Sebastian Kold, teenager, der vil give de fleste forældre røde ører. 

Hvem er jeg? En artikel, der både beskriver en konkret ’lær dig selv at kende i dit inderste væsens kerne’ øvelse – og begiver sig ud af et erindringsspor, hvor ’hvem er jeg?’ udforskes relationelt.

Hvad mangler du? Refleksioner og input til at inspirere dig til at finde ud af, både hvad du mangler – og hvad du måske troede du manglede, men som i virkeligheden er en tildækning, der dækker over en helt anden crawing…

Konstruktiv indadvendthed: En artikel, der udfordrer vores kulturs stræben efter konstant at være udadvendt og ’on’ – og i stedet argumenterer for konstruktiv indadvendthed og små og længere pauser dagen igennem.

Udvendig viden og indvendig erfaring: Kropstrods, kropsanalfabetisme – kaldes vores forhold til kroppen. Der opfordres i stedet for til at lytte mere til, hvad kroppen egentlig fortæller – og give den det, den har brug for.

Første gang jeg blev helt berøringsmæt: En hudløst ærlig artikel om nødvendigheden af berøring – og en personlig oplevelse med en såkaldt panchakarma-kur, med 14 dages daglig massage, yoga og udrensning.

Midtlivskrise: Refleksioner omkring midtlivskrisers opståen, og hvad der mon måtte være den bedste kur til at gennemleve dem på en sund måde.

Zoneterapi: Enhver kvinde med respekt for sig selv, kan tage ansvar for at behandle / lindre både sig selv og familien for små skavanker med zoneterapi. Artiklen anviser konkret zoneterapi til husbehov.